Kovács Nagyember László

Kovács Nagyember László

Bemutatkozás

Nagyember, a MIXKING!

Zenész családba, ahol - vesztére - volt magnó is. Már gyermekként vette fel a dalokat, és felső tagozatban megrendezte élete első buliját. Nem volt könnyű feladat, mert az osztály egyik része Boney M, míg a másik ABBA párti volt... Megoldotta.
A zenei tagozat, a zongora órák, meg az iskolai kórus csak jót tettek vele. Első fennmaradt "rádiós" műsora" 1981-ből származik, ezt a felvételt saját bevallása szerint "kegyeleti okokból" nem osztja meg a Nagyérdeművel.
A középiskolában már bakeliteket gyűjt, és lassan kezd rájönni, hogy a dalok hosszú verzióit össze lehet mixelni - az erre a célra "sufni tuning"-gal átalakított kazettás magnókkal. 1985-től egy alternatív buliban segédkezik technikusként, majd beugró DJ-ként. Jó iskola. Mire 1988-ban bevonul katonának (az meg mi?), már több, mint 300 kazettája van, meg bakelitek. Angyalbőrben sem törik meg pályája, 1989-ben a Hotel Rege Disco 2000 rezidense lesz. Itt rendezik meg Magyarország első Vizes Trikós Versenyét, itt - szerencsés - műsorvezető. Járja a pesti éjszakát, ennek két év múlva meg is van az eredménye: a Műszaki Egyetem Új Vár klubjának rezidense lesz, tíz évet tölt itt. Közben 1994-ben bekerül a Juventus Rádióba, ahol nem tétlen: 12 éves "juvis" pályáját több, mint 1000 rádióműsor, riportok, kitelepülések, és nem mellesleg 8 arany- és 3 platina lemez kíséri.

2006-ban hagyja el a Juvit, és 2007 januárjában csatlakozik a Jazzy rádióhoz. Bár nem hasonul meg, de Jazzkovács (is) válik belőle, ennek sikerét eddig több, mint 250 adás jelzi, 2009-2012 között a rádió programigazgatója.
Emellett megmarad Nagyembernek is, mert mindenféle zenét szeret: 2009-től 2013-ig a budapesti Moulin Rouge rezidense, előtte, közben és utána is országjáró lemezlovas. Sőt, ha az élet (és a szervező) úgy hozza, játszik Londonban, Zürichben vagy Tirolban.

Játszik r'n'b-t, deep house-t és nu disco-t (olykor saját, álnéven készített remixeket), valamint funky-t és minőségi house zenéket. Bár ritkán van rá szükség, de magánál hordja electro swing, és chill-out kollekcióját - sose lehet tudni...

Laptoppal és controllerrel dolgozik, a zenék olyan gyorsan váltják egymást, mintha stúdióban készült megamixet hallgatnánk. Pörgés, profi hangzás, harmonikus mixek - ilyet kevesektől hallani manapság.

Műsorvezetési és DJ rutinja vitathatatlan. Társaságában hangulatos estekre számíthat a nagyérdemű.

Repertoár

Technika