Czutor Zoli

Czutor Zoli

Bemutatkozás

Czutor Zoltán önálló akusztikus műsora egy igazán bensőséges, de kellően szórakoztató és eklektikus előadás. A saját dalok (Nyers, Belmondo, Czutorszóló) minimál verziós újraértelmezése mellett több régi kedvenc (Beatles, RHCP, Frank Sinatra, Faith No More, jazz sztenderdek, magyar nóták, stb.) is szerepel a spontán, “sit-down-comedy” szerű konfokkal színesített műsorban. Az egyszerű, egy szál gitáros felállást egyértelműen 21. századivá teszi Nyikonyuk “ Shackle” Máté beatbox (szájdob) játéka, ami nem csak dobgroove-okkal egészíti ki a dalokat, hanem a legkülönfélébb hangulatfestő elemekkel színesíti az előadás zenei és prózai részeit is. Az interaktivitás is nagy szerepet játszik: Czutor minden esetben számít a közönség aktív részvételére a művek sorrendjét illetően, de a spontán, esetleg közösen megvalósuló előadásmód tekintetében is.
Czutor Zoltán a magyar zenei élet meghatározó alakja.

1989-től 2005-ig a Nyers együttes frontembere, zeneszerzője és szövegírója, összesen 8 megjelent albummal. 2005-ben hozta létre a jelenleg is működő zenekarát Belmondo néven. Az elmúlt időszakban 8 albumot készített olyan slágerekkel mint a „Lesz, volt, van” vagy a „Mikor”.
Czutorborsók néven 2 nagy sikerű gyermekalbumot szerzett Gubás Gabi és Köles Eliza ének-közreműködésével.
Több film, TV-főcím és reklám és dokumentumfilm zeneszerzője, és számos előadó albumának közreműködője. (Pl: Tüskevár, Telekom)
Színházi zeneszerzői tevékenysége mellett jelentős szakmai tevékenységet is folytat.
2007-től az ARTISJUS Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Könnyűzenei választmányának tagja és 2011-től – az elnökségi (vezetőségi) tagja. 2008-tól 2012-ig a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (www.szerzok.hu) elnöke.

Repertoár

Feltöltés alatt.

Technika

Feltöltés alatt.