JazzMobil

2016. 07. 26.

JAZZMOBIL TOUR 2017

A tavalyi nagy sikerű bemutatkozás után idén nyáron vidéki városok utcáit járja a JazzMobil. A zenélő kisbuszban a Kodály Spicy Jazz zenekar tagjai ülnek, akik élőben játszanak minőségi, de laza jazz zenét. Július 28-án, pénteken a vizes vb helyszínén, Balatonfüreden, másnap pedig Kapolcson lehet meghallgatni az ingyenes minikoncertet, de a jármű augusztus végéig Kaposváron, Szegeden és kétszer Budapesten is felbukkan.
Budapest tavalyi meghódítása után idén nyáron vidéki településekre is elindul a JazzMobil. A két oldalról nyitott kisbusz belsejét úgy alakították ki, hogy négy zenész és hangszereik kényelmesen elférjenek benne, ugyanakkor az utcai járókelők jól láthassák és hallhassák őket. Az utazó zenekar menetközben élőben játszik kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát, így az is belehallgathat, aki éppen arra sétál, amerre a jármű közlekedik. A JazzMobil idei főtámogatója az MVM Partner ZRt, valamint az Nemzeti Kulturális Alap is hozzájárult a produkció létrejöttéhez.
A JazzMobil ezen a hétvégén, július 28-án, pénteken 16 és 18 óra között a 17. FINA Világbajnokság, vagyis a vizes vb helyszínén, Balatonfüreden szórakoztatja a sporteseményre érkező közönséget és a nyaralókat. A kisbusz másnap, vagyis július 29-én délután Kapolcson járja a település utcáit, hogy azok is hozzájuthassanak kulturális élményhez, akiknek esetleg nem futja belépőre a Művészetek Völgyébe. A JazzMobil augusztus 17-én a kaposvári Kaposfestre, augusztus 25-én pedig a szegedi SZIN-re érkezik meg ugyanezzel a céllal. A JazzMobil folyamatos mozgásban lesz, de a városok forgalmasabb pontjain, illetve a fesztiválok bejáratánál egyszer megáll, hogy az érdeklődők teljes egészében is meghallgathassák a koncertprogramot. A JazzMobil idén nyáron kétszer még Budapesten is felbukkan: az augusztus 20-i nemzeti ünnepen, valamint szeptember 2-án a Food Truck Show programjában szerepelnek az ingyenes koncertek.
A zenélő kisbuszban idén a Kodály Spicy Jazz zenekar utazik, amely egyébként mindhárom fesztiválon koncertet ad. A zenekar tagjai: Cséry Zoltán - billentyűs hangszerek (Patché, Subscribe, Kimnovak, Ganxsta Zolee és a Kartel, Special Providence, Kálloy-Molnár Péter, Neoton Jazz, Cotton Club Singers), Görögh Dániel – trombita, a JazzMobil művészeti vezetője (Ladánybene 27, Kowalsky meg a Vega, PASO, Köles Eliza), Szentgallay György –basszusgitár (Wildflowers Band, Kistehén, Tátrai Tibor, Cliff Moore, Szegedi Deák Big Band) és Köles Márk –dob ( Pribojszki Mátyás Band, Budapest Jazz Orchestra, Török Ádám és a Mini Big Band, Kontor Band, Köles Eliza).
A JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A szervezők két éve az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy utazó zenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. Budapesten 2016-ban négy nyári hétvégén járta a várost a zenélő kisbusz, hogy ingyenes koncertekkel közelebb vigye a hallgatósághoz az igényes zenét.

JazzMobil Tour 2017 állomásai:

Július 16. Siófok
Július 21. Campus Fesztivál, Debrecen
Július 28. FINA, Balatonfüred
Július 29. Tapolca
Augusztus 18. Kaposfeszt, Kaposvár
Augusztus 20. Budapest
Augusztus 25. SZIN, Szeged
Szeptember 2. FoodTrack Show, Budapest

Támogatóink:

  • MVM Partner Zrt.
  • Nemzeti Kulturális Alap
  • Dallamország Alapítvány
  • Music Fashion Art & Management


JAZZMOBIL 2016

Busszal jönnek a frissítő, ingyenes koncertek

Augusztusban négy hétvégén egy zenélő kisbusz járja Budapest utcáit. A Schweppes JazzMobil nevű járműben profi hangszeres zenészek ülnek, és szórakoztatják a járókelőket. Minden hétvégén egyik este megállnak egy forgalmas helyen, és csatlakozik hozzájuk egy népszerű énekes. A Schweppes JazzMobil fellépőjeként augusztusban ingyenes szabadtéri koncertet ad Pély Barna, Veres Mónika Nika, Gájer Bálint és Galambos Dorina.

A nyár legmenőbb kisbusza kétségtelenül a Schweppes JazzMobil lesz, amely 2016. augusztusában négy hétvégén, csütörtöktől szombatig 16 és 19 óra között keresztül-kasul bebarangolja Budapest utcáit. A járműben egy profi zenekar utazik, amely minőségi, élő jazz zenével lepi meg a munkából hazafelé tartókat, a járókelőket, a turistákat, az autósokat és a tömegközlekedési eszközök utasait.  A Schweppes JazzMobil minden hétvégén egyik este 19 órakor megáll egy forgalmas budapesti köztéren, ahol a zenekarhoz egy népszerű énekes csatlakozik. Augusztus 6-án, szombaton Pély Barna, a United és a B The First zenekarok frontembere a Nyugati térnél ad szabadtéri koncertet. A következő héten, augusztus 12-én, pénteken a Bikás-parknál a csodás Veres Mónika Nika lesz a vendég. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, szombaton a Madách térnél „a magyar Michael Bublé”, vagyis Gájer Bálint lép fel a Schweppes JazzMobillal. Az utolsó hétvégén, augusztus 27-én, szombaton ugyancsak 19 órától a Jókai térnél pedig Galambos Dorina, a Mrs. Columbo zenekar kiváló énekesnője ad ingyenes szabadtéri koncertet. A Schweppes JazzMobil utazó zenekarának tagjai: Görögh Dániel (trombita), Köles Márk (dob), Cséry Zoltán (billentyű), Szűcs Péter (basszusgitár). A projekt Görögh Dániel zenei vezetésével valósul meg Budapesten. 

A Schweppes JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A Music Fashion Kiadó munkatársai az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy kisbuszban utazó zenekarba, és arra gondoltak, hogy jó lenne az elképzelést Budapesten is meghonosítani. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. A milánói példától eltérően nálunk énekesek is bekapcsolódnak a projektbe, hogy a közös, ingyenes koncertekkel közelebb vigyék a hallgatósághoz az igényes zenét. A Schweppes JazzMobil garantáltan jókedvre derít és felfrissít az augusztusi kánikulában!

A Schweppes JazzMobil ingyenes szabadtéri koncertjei: 

augusztus 6. (szombat) 19 óra – VI., Nyugati tér – énekes: Pély Barna

augusztus 12. (péntek) 19 óra – XI., Bikás-park– énekes: Veres Mónika Nika

augusztus 20. (szombat) 18:30 óra – VII., Madách tér – énekes: Gájer Bálint 

augusztus 27.(szombat) 19 óra – VI., Jókai tér – énekes: Galambos Dorina