MUSIC FASHION ÚJSÁG – 32. szám – Péntek éjszaka a Puritán Úrilány HungaRiddimet hallgat :)

2014. 11. 13.

 

GARAMI FUNKY STAFF – PÉNTEK ÉJSZAKA – MEGJELENT!

Gyerekkori álmát váltja valóra a Class FM népszerű műsorvezetője, Garami Gábor. A rádiós évtizedek óta zenél, és ezalatt számtalan bandában fordult meg, majd 2010-ben megalapította saját zenekarát Garami Funky Staff néven. Első nagylemezük Péntek éjszaka címmel október 17-én jelent meg a Music Fashion kiadó gondozásában.

„Mindig is közel álltak hozzám a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágerei, ezért a koncerteken eleinte a kedvenc előadóim, például a Kool and the Gang és Chaka Khan dalaival léptünk fel. Úgy gondoltam, hogy amit mi szívesen játszunk, azt mások is szívesen hallgatnak meg élőben. Egy idő után felmerült az igény, hogy a feldolgozások mellett saját szerzeményekkel is előrukkoljunk hasonló stílusban. Mivel dobos vagyok, és a dobosok egy-két ritka kivételtől eltekintve általában nem énekelnek vagy írnak dalokat, körbevettem magam a legjobb zenészekkel és szerzőkkel, akiktől „garamis” stílusú szerzeményeket kaptunk. A Péntek éjszaka című bemutatkozó lemezünkön ilyen saját számok szerepelnek, amivel valóra válik a régóta dédelgetett álmom.” – mondta Garami Gábor, a Garami Funky Staff zenekar alapító tagja.

A Péntek éjszaka című album 15 felvételt tartalmaz, amelyek közül mindössze négy feldolgozás, a többi pedig vadonatúj saját szerzemény. A dalokban a Garami Funky Staff tagjai mellett népszerű vendégelőadók is közreműködnek, így Király Viktor, Veres Mónika Nika, Abebe Dániel Bebe, az Animal Cannibals, Oláh Gergő, Gitano Nagy Laci és Shane 54.

Hallgasson bele a lemezbe itt.
A lemez megvásárolható a shop.musicfashion.hu oldalon.
Kérjen tőlünk árajánlatot a zenekar fellépésére 
ide klikkelve.
 

A PURITÁN ÚRILÁNY ESETE BELMONDOVAL

November 5-én két új szerzeményt tartalmazó online kislemezzel jelentkezett a Belmondo. A Puritán úrilány című EP címadó dalához a zenekar a közelmúltban videóklipet is forgatott.

„Először a refrénben szereplő szójáték született meg a fejemben, és abból bontottam ki a teljes dalszöveget. Minden férfi életében előfordult már, hogy olyan nő után sóvárgott, aki csak megvonta a vállát és továbbállt. Egyrészt ezekről a viszonzatlan szerelmekről szól a szöveg, másrészt azokról a lányokról, akik egyre csak várják a tökéletes férfit, aki persze nem jön, és közben múlnak a hónapok és évek. A Puritán úrilány zenéje vidám, középtempójú, táncolható, igazán a Belmondo zenekarra jellemző rock.”– mondta Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, Artisjus-díjas dalszövegíró.

A Puritán úrilány című dalt műsorára tűzte a Petőfi Rádió, ahol a zenekar október végén rendhagyó koncertet is rögzített. A Belmondo újragondolta, újraértelmezte és áthangszerelte a dalait, és a felvételt december 7-én az Akusztik című műsorban lehet majd meghallgatni. A rádiófelvétel vendége a Fourtissimo rézfúvós kvartett volt, amely korábban a Belmondo Kooperatív című nagylemezén is közreműködött. Az újabb izgalmas közös gondolkodás eredményét december 11-én a budapesti Muzikum Klub közönsége élőben is meghallgathatja.

A Puritán Úrilány EP letölthető itt.
A videoklip megtekinthető itt.
Kérjen tőlünk árajánlatot a zenekar fellépésére ide klikkelve.

 

HUNGARIDDIM – AZ ÚJ FELFEDEZETTÜNK

Alig három év alatt nagy utat járt be az egri HungaRiddim zenekar. A csapat 2011. márciusában alakult meg azért, hogy népzenei elemek és különböző stílusok ötvözetével lendületes, könnyen befogadható, kellemes zenét játsszon. Számos kisebb siker után a fiatalok újabb lendületet kaptak, elkezdtek megszületni az első saját szerzemények.
A HungaRiddim életében a 2014-es esztendő igazi áttörést hozott. A zenekar 2014-ben több szakmai elismerést is kapott: májusban a világzenei kategória különdíját nyerte el a Talentométer című tehetségkutató versenyen, amit a budapesti A38 hajón rendeztek meg. A különdíj egy koncertvideó felvétel, amit december 30-án az A38-on rögzítenek és a Magyar Televízió fogja műsorára tűzni.
Szintén májusban a HungaRiddim megnyerte az Éter Fesztivál nevű észak-magyarországi regionális tehetségkutató versenyt, valamint a legjobb basszusgitárosnak járó díjat is. A győzelemmel a csapat bekerült a Hangfoglalás 2014 országos tehetségkutató döntőjébe, ahol októberben a több mint 300 zenekar közül végül a harmadik helyezést érte el.
A HungaRiddim jelenleg az első nagylemezén és videóklipjén dolgozik, ám még az év vége előtt újabb rangos elismerésre esélyes. Az Egri Lokálpatrióta Egylet jelölte az „Eger Csillaga” megtisztelő címre.  Az egriek öt kategóriában, összesen 15 jelölt közül választhatják ki azokat, akik megítélésük szerint érdemesek az elismerésre. Szavazni november 24-ig lehet a www.egrilokalpatriotak.hu honlapon (regisztrálás után), az eredményhirdetés és a díjátadó gála pedig november 30-án lesz.
Reméljük sokat fogunk hallani a HungaRiddim zenekarról a jövőben.

A kedvenc HungaRiddim dalunk meghallgatható itt.
Kérjen tőlünk árajánlatot a zenekar fellépésére ide klikkelve.


MIKULÁSGYÁR GYEREKLEMEZ
SEGÍTSÜNK EGYÜTT A RÁSZORULÓ GYERMEKEKNEK

Egy kis „édesség” nemcsak gyerekeknek, meglepetés kifestővel a lemezborító belső oldalán!
A gyermekeknek szóló kedves dalgyűjtemény Gubás Gabi (színművésznő) és Czutor Zoltán (zeneszerző, szövegíró, előadó) első közös munkája. A cél a hagyományos akusztikus hangzás és az emberközeli, organikus megszólalás mellett az igényesség is volt. Úgy érezték, hogy a gyermekek megérdemlik, hogy a nekik szánt zene jobban tisztelje az emberpalánták nyitottságát, játékosságát és valódi dolgok iránti igényét.
MákosGubás és a CzutorBorsók néven írott első dalaik több esetben eddig szokatlan, de nagyon is érvényes nézőpontból közelítik meg a gyermeki világot.
A lemezeladásból befolyt összeg az egész évben működő MikulásGyárat támogatja, hogy minél több rászoruló gyermeknek tudjunk segíteni!
Nagytételű céges vásárlás esetén (pl: céges ajándék partnereknek, vagy a dolgozók gyermekeinek) a vásárló cég bekerül a MikulásGyár exkluzív támogató partnerei közé az online kommunikációban (honlap, Facebook, hírlevél, stb.).

A lemez 1500 Ft-ért megvásárolható a shop.musicfashion.hu oldalon.
Kérjen tőlünk árajánlatot a zenekar fellépésére ide klikkelve.

 

BOLDOG SZILVIA NÉVNAPOT!

A Szilvia latin eredetű név, a Szilviusz férfinév női párja, a római mitológiában Rhea Silvia Numitor leánya, Romolus és Rémus anyja. Jelentése: erdő, erdei, erdő mellett lakó.
A Szilvia név gyakorlatias, független, jó üzleti érzékkel rendelkező személyiség kialakulását támogatja. Szabadságra és önállóságra vágyik, annak érdekében, hogy saját céljaira összpontosíthasson. Jó vezetői képességekkel rendelkezik, és nehezen viseli azokat a helyzeteket, amikor mások mondják meg neki, hogy mit kéne tennie. Figyelme középpontjában az anyagi siker van, de ha túl sok áldozatot hoz ennek érdekében, az problémát okozhat magánélete különböző területein.
Becenevei: Szil, Szilke, Sziló, Szilvi, Szilvike, Szilva, Szilvácska, Szili, Szilike, Sziszi, Sziszka

Ezzel a kedves Gitano dallal kívánunk minden kedves Szilviának boldog névnapot.

 

PROGRAMAJÁNLÓ
 

  • B The First - Tata, The Saloon Pub 2014. november 14.


 

  • Belmondo - Miskolc, Corner Stage 2014. november 21.


 

  • Ladánybene 27 - Budapest, A38 2014. november 21.


 

     

A Music Fashion Újság 32. számának megjelenési ideje: 2014. november 13.