MEGJELENT!!! Belmondo - Good, Better, Belmondo

2012. 11. 23.

Magyar-angol nyelvű válogatáslemezt készített a Belmondo. A zenekar az eddig megjelent négy stúdióalbumáról szubjektív módon válogatott ki 12 -12 dalt, amelyek angol fordítással, illetve új változatban magyarul is rákerültek a november végén megjelent Good, Better, Belmondo című lemezre. Az albumon szerepel két vadonatúj magyar nyelvű szám is, az Emelt díjas lányok és a Szájalok. Az utóbbit már játsszák a rádiók, és a minimál hangszerelésű dalhoz elkészült a videóklip is. A lemezen két angol nyelvű új dal is lesz, a Feelings és a Time To Come Alive, és az egyikhez klasszikus rockklipet fog készíteni a Belmondo.

A zenekar tavaly ősszel vendégként hívta meg a Mikor című album lemezbemutatójára az RTL Klub Csillag születik című műsorából ismert Fekete János Jammal beatbox előadót. A közös munka olyan izgalmas ízeket hozott a Belmondo dalaiba, hogy újra és újra elhívták, mostanra pedig már Jammal is teljes értékű tagja a zenekarnak. Az egyik oka, hogy a Good, Better, Belmondo című lemezre újra felvették a magyar nyelvű dalokat az, hogy Jammal is szerepeljen bennük. Másrészt pedig a zenekar szerette volna a hangzásba belecsempészni a Belmondo-koncertek energiáját és hangulatát. 

Az angol nyelvű anyag születését az indokolta, hogy Czutor Zoltán dalszerző-frontember a kilencvenes években huzamosabb ideig élt Los Angelesben, és megmaradtak a zenei kapcsolatai. A koncertszervezők évek óta kérték, hogy a Belmondo csináljon angol nyelvű anyagot is, mert szívesen hívnák őket fellépni külföldre is. Mivel az amerikaiakon kívül londoni magyar szervezőktől és hollandoktól is érkezett hasonló kérés, a Belmondo belevágott a munkába. A legnagyobb slágerek szövegeinek műfordításában ismert zenészek is közreműködtek, például Csongor Bálint, a Subscribe egyik frontembere és Hódosi Enikő, a Neo zenekar énekesnője. A best of albumon meglepetésképpen a Mikor című nagy sláger olasz nyelvű változata, a Quando is helyet kap. A fordítás a FreshFabrik zenekar dobosa, Szabó András munkája.

A lemez támogatója: DATARECOVERY Adatmentési Laboratórium