Megjelent a B the first feat. Pély Barna: The Rooster

2017. 08. 17.

Pély Barna 4. blues-rock trio hangszerelésű szólólemeze " The Rooster" címmel jelent meg. Basszusgitáron továbbra is Péterfi Attila, dobon pedig Kottler Ákos közreműködtek a munkafolyamatban. 2017. a kínai naptár szerint a kakas (angolul: rooster) éve. Ezenfelül másra is utal, Barna erősen kötődik az észak-amerikai folk műfajokhoz, és ezen belül a blues-hoz. Az Usa déli államaiban, ahol a blues született, több városban is szabadon járkálnak az utcán a kakasok, és bármelyik udvarba bekeveredhetnek, hogy a tyúkokat hajkurásszák. Ezen a lemezen leginkább ez a szabadság, és zenei hagyományőrzés érződik. A hanganyag kb. 1,5 évig készült, és olyan érzelmi mélységeket, stílusokat ötvöz, amit eddig ritkán, vagy nem igazán hallhattunk.

„Nagyon jó érzés volt a hosszú munkafolyamat után meghallgatni a kész dalokat! Az, hogy ez a lemez úgy szólal meg, ahogy elképzeltem, amikor megírtam ezt Atinak, Ákinak és hangmérnökünknek, Dexnek is köszönhetem” – mondta Barna.

Az alapvetően blues-rock hangvételű lemez nagy örömet okozhat a klasszikus pszichedelikus rock, illetve a modern (new-)blues kedvelőinek! Egy Gary Clark Jr. és egy Led Zeppelin lemez között az album meghallgatása remek időtöltés lehet! Próbáljátok ki!