Kilépett a komfortzónából Jack

2016. 12. 12.

Mindenkit meglep új szólólemezével Juhász Attila Jack. A Budapest Jazz Orchestra és az egykori Club 54 zenekar zongoristája szabadjára engedte a tehetségét, és a What If I Could című albumon a jazz és a disco mellett filmzene hangulatú szerzemény, dögös lüktetésű funky, rádióbarát rock és egy szál zongorás romantika is helyet kapott. A végeredmény kétségtelenül az év egyik legizgalmasabb magyar albuma.
Második szólólemezével jelentkezik Juhász Attila Jack, akit a közönség elsősorban a Budapest Jazz Orchestra és a Juhász Attila Jazz Quartet, valamint a Club 54 zenekarok zongoristájaként ismer. Ezen előzmények miatt a What If I Could című szólólemezén swing, jazz vagy disco-funky stílusra számít az ember, de a dalok egészen váratlan színeket villantanak fel Jack tehetségéből és zeneiségéből.
-Az album szándékosan lett ennyire eklektikus, mert azt akartam kipróbálni, milyen az, ha valóban szabadon, skatulyák és elvárások nélkül alkothatok. A címe éppen ezért lett What If I Could, vagyis nagyjából Mi lenne, ha… Nem sürgetett senki, és a magam szórakoztatására kísérleteztem majdnem egy évig. Kiléptem a komfortzónámból, és bevallom, hogy még magamat is megleptem. Éppen az a műfaj, a swing nincs rajta, amit általában játszani szoktam. Nagyon sokszínű lett ez a lemez, de ez mind én vagyok – mondta Juhász Attila Jack.
A What If I Could című lemezen a kilencvenes évekre jellemző rádióbarát gitárrock ugyanúgy helyet kapott, mint a romantikus, akusztikus zongoraszóló, vagy a dögös funky, a progresszív rock és a filmzene hangulatú muzsika. Juhász Attila Jack zeneszerzői szárnyalását régi barátja és Club 54-es zenésztársa, Németh Gábor Nemo gitáros, valamint Bartha Ákos Dannona producer segítette. A dalok egy része instrumentális, a vokális dalokban pedig Sophië, vagyis Kállai-Kiss Zsófi, a 2014-es X-Faktor versenyzője, illetve Samu Kriszta Mazsi, a 2010-es X-Faktor egyik döntőse énekel.
Juhász Attila Jack új dalai közül néhányat kissé átdolgozva már lehet hallani a Sab-zone nevű zenekara koncertjein, amit régi főiskolai barátaival, Piri Béla nagybőgőssel és Tiba Sándor dobossal alapítottak. A név is innen ered: Sanyi, Attila, Béla, vagyis Sab-zone. A jazztrió előszeretettel játssza az eredetileg egyáltalán nem jazzes szerzemények átiratait.
Juhász Attila Jack második szólólemeze, a What If I Could a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg. Az albumot premier előtt egy hétig kizárólag a jazzy.hu honlapon lehet meghallgatni.