Két új dallal jön a Chip Chip Chokas

2016. 04. 13.

Egyéves szünet után visszatér a Bëlga és a The Carbonfools zenei producere, Titusz „furcsa”-projektje. A Chip Chip Chokas két új dalt tartalmazó kislemezéhez már elkészültek a minimál költségvetésű és stílusú videóklipek is.

A Chip Chip Chokas nevű zenei kísérlet a Bëlga és a The Carbonfools producerének személyes játszótere. Mivel itt mindig csak egy-egy énekessel kell együtt dolgoznia, Tituszt nem befolyásolják határidők, elvárások, szabályok, korlátok, ízlések és pofonok, így szabadidejében írja a dalkezdeményeket, zenei alapokat saját készítésű, modifikált és chiptunigolt hangszerekkel. Ezután jönnek a közreműködők, akik jellemzően dalszöveget írnak és énekelnek a Chip Chip Chokas-dalokban. Az első nagylemez, a Chip Rock 2009-ben jelent meg olyan közreműködőkkel, mint például Lovasi András (Kiscsillag), Beck Zoli (30Y), a Bëlga tagjai, Fehér Balázs (The Carbonfools), Varga Zsuzsa, Csongor Bálint (Subscribe, USEME), Vécsi Tibi (Korai Öröm), Kardos-Horváth János (Kaukázus) és Mező Misi (Magna Cum Laude). Ezt követte a Bohemian Betyarsszal közös, 200 BPM című dal 2012-ben, majd a Hipszter miniszter című szám 2015-ben, amelyben a Fish! frontembere, Senior Hal közreműködött.

Az elmúlt egy évben Titusz elsősorban két főzenekarával dolgozott, de szeretett DIY-projektjére is rá-ránézett időnként. A Chip Chip Chokas így aztán egyéves kihagyás után idén április elején kétdalos EP-vel jelentkezik a Music Fashion Kiadó gondozásában.

A Chip Chip Chokas, valamint az Isten Háta Mögött egykori és a Tej zenekar jelenlegi frontembere, Pálinkás Tamás közös munkája az Ugyanúgy jó című dinamikus új dal, amelynek videóját a Chip Chip Chokas Facebook-oldalán már bemutatták.

https://www.youtube.com/watch?v=gylQl1HKlYI

Az új Chip Chip Chokas EP másik dala, a Kezdőrúgás dalszövegírója és énekese Hajós-Dévényi Kristóf, akit a The Unbending Trees és az Empty Music zenekarokból ismerhet a közönség. A Magyarországon és az Egyesült Királyságban is alkotó művész már a patinás New York-i Carnegie Hall színpadán is fellépett. Titusszal régi a barátságuk, egyebek mellett ő készítette pár éve a The Unbending Trees egyik dala, a Devil On Your Shoulder remixét. A most megjelent közös produkcióhoz, a Kezdőrúgáshoz minimál stílusú és költségvetésű videóklipet forgattak. Érdekessége, hogy a felvételeket egy 40 éves objektívvel készítették, amitől a klip fényei és színvilága egészen különleges hangulatúak lettek.

https://www.youtube.com/watch?v=0Ql7fi2Gn50

A Chip Chip Chokas kétdalos EP-je digitális formában elérhető az ismert oldalakon.