Veres Mónika "Nika"

Veres Mónika "Nika"

Bemutatkozás

Veres Mónika „Nika” kitűnő hangja egyedülálló az országban. Már négyéves korában szignálzenét énekelt a Magyar Rádióban. Az Erkel Ferenc Ének- és Zene Szakos Általános Iskola mellett a Magyar Állami Operaház gyermekkórusának tagja volt. Az Angyalföldi Tiniszínpad és Színiiskola növendékeként 1996-ban a SzívTV Tökjó Show című könnyűzenei műsort vezette. Ez már egyenes út volt a sikerez: három év alatt több mint 200 alkalommal szerepelt különböző rendezvényeken, valamint zenei fesztiválokon lépett fel Montenegróban és Ljubljanában. 14 évesen jelent meg első albuma Papa, ne félts! címmel, amelyen Ágnes Vanilla is közreműködött. 2001-ben eMeRTon-díjat kapott Az év tini énekesnője kategóriában. A tini korszakból kilépve 2006-ban főszerepet kapott az 56 csepp vér című musicalben, majd 2008-ban Zárva a mennyország címmel duettet énekelt Alexandrával, melyből videoklip is készült.
A Megasztár 2008-as és 2010-es szériájának állandó vokálosa, majd a 2012-es Eurovíziós Dalverseny magyarországi nemzeti döntőjének egyik döntőse, emellett a Magyarország, szeretlek! című műsor vokalistája volt.
2012-ben az első magyarországi The Voice tehetségkutató műsor kiemelt versenyzője. 2013-ban jelent meg Száz felvonás címmel az új saját dala, mely hónapokig szerepelt a slágerlisták élén.
Babos Gyula zenekarának állandó énekese, és sokszor lép fel vendégművészként a Garami Funky Staff zenekarban is.

Repertoár

Feltöltés alatt.

Technika

Feltöltés alatt.