Pély Barna

Pély Barna

Bemutatkozás

Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.
Jelenleg szólókarrieje építésén dolgozik. 6 évig a B The First nevű zenekarának („You told me that you loved me”, „Aztán miért”) énekes-gitárosa és dalszerzője volt. 17 évig pedig a United zenekar („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”...) frontembere volt.
2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.
2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének Jazz-ének Szakvezetője.
2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First - You told me that you loved me című dalával.
Ezen az akusztikus koncerten egy lábdob szerű stomp box, egy looper, és egy finoman effektezett bluest gitár van nála , ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüjön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.
Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla:

hogy ”Ez nem jött át!”.

 

Repertoár

 

Rock The World

I’m Too Funky

Sexy Butterfly

Nothing More To Loose

Superman Kind

Real Hot Mama

Ments meg Afrodité!

Ez így jó!

Aztán miért…?

Bad Rock

It Happened Accidentally

It Will Never Be The Same

Stuck In The Middle

Lonely Rock

Fears

You Told Me That You Lovecd Me

Panic Room

Get high

Végső vallomás

Keserű méz

 

Technika