CzutorBorsók

CzutorBorsók

Bemutatkozás

Közlekedési eszközökről szól a MikulásGyár hivatalos gyereklemeze

Busz, villamos, troli, hajó, mentő- és kukásautó a főszereplők a CzutorBorsók új gyereklemezén. A Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő játékos dalokat írtak tömegközlekedési eszközökről Kresz Géza utazásai címmel. A lemezeladásból származó bevételt a MikulásGyár kapja, amely idén is nehéz sorsú családoknak és gyerekeknek gyűjt adományokat.

Három év szünet után a második gyereklemezét készítette el CzutorBorsók nevű zenei formáció, amelynek alapítója a Belmondo és a Nyers rockzenekarok frontembere, Czutor Zoltán. Mivel ötgyermekes édesapa, ezúttal sem kellett messzire mennie ihletért.
- Ahogy nyiladozott az értelmük, a fiaim és a lányom is feltűnően érdeklődni kezdtek a közlekedési járművek iránt. Minden izgalmas egy gyereknek, ami halad, suhan, izeg-mozog, dudál, csenget, villog, kattog, szirénázik, ráadásul az ő szemükben még valami hősiesség is kapcsolódik a járművekhez. Ez a szülői tapasztalat adta az ötletet a Kresz Géza utazásai című gyereklemezhez, és ezt lelkesen támogatta két társam, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő. A dalokban többféle tömegközlekedési eszköz, busz, troli, metró, villamos, hajó, fogaskerekű, valamint mentő és kukásautó is szerepel, de született egy dal az ellenőrökről is. A lemez címének három oka van: Budapesten létezik egy Kresz Géza utca, és egy ideig oda járt oviba Simon nevű kisfiam, akinek útközben meséltem a járművekről. Másrészt az utca névadója, Dr. Kresz Géza alapította a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületet, nekünk pedig van egy mentőautókról szóló dalunk. Harmadrészt pedig az album címével játékosan utalunk a KRESZ-re is – mondta Czutor Zoltán, a CzutorBorsók zenekar alapítója.
A CzutorBorsók zenekar semmit sem bízott a véletlenre. Felkérték a budapesti Radnóti és Kresz Géza utca találkozásánál lévő Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjait, hogy rajzolják le a kedvenc tömegközlekedési eszközeiket és járműveiket. A több száz gyerekrajz közül választották ki a lemezborítót, a többi alkotást pedig a dalokhoz készülő videóklipekben fogják felhasználni.
A Kresz Géza utazásai című gyereklemez célja nem pusztán a szórakoztatás, hanem a segítségnyújtás is. Aki ugyanis megvásárolja a CzutorBorsók cd-jét, a MikulásGyár tevékenységét és a rászoruló gyerekeket támogatja. A jótékonysági kezdeményezés idén decemberben is nehéz sorsú családoknak, gyerekeknek gyűjt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékokat. A CzutorBorsók első albuma 2013-ban, míg a Kresz Géza utazásai című új albuma 2016-ban lett a MikulásGyár hivatalos gyereklemeze.
-Érzelmi kapcsolat, elkötelezettség, régi barátság és alapvető karitatív késztetés fűz a MikulásGyárhoz. Nem volt kérdés, hogy idén is a jó ügy mellé állunk. Ha lehet és tudok, akkor teszek is olyan családokért, akiknek szüksége van támogatásra. Zenésztársaimmal, Pálfy Zsolttal és Köles Elizával, valamint a Music Fashion kiadóval a lemezeladás teljes bevételét felajánljuk a MikulásGyárnak – tette hozzá Czutor Zoltán.

A lemez megvásárolható ide klikkelve.
A lemez megvásárlásával a MikulásGyárat támogatja.


Repertoár

  • Nínó, nínó, nínó
  • Hogyha kukás lehetnék
  • Ő a metró!
  • Jácint, a trolibuszvezető
  • Sárga, sárga, sárga, sárga (Villamos dal)
  • Kű-kű-fogaskerekű
  • Hajóval mindig menő
  • Lusta dal (Bárhová is indul a menet)
  • Várjuk a buszt
  • Ellenőr dal (Jegyre váltható a vidám utazó)