Andrew

Andrew

Bemutatkozás

Karsai J. András 'ANDRΞW' 1986. április 3-án született Budapesten. Édesapja Karsai János pantomim művész és mester, édesanyja Karsai Gizella pantomim művész, és oktató, valamint énekes és dalszerző. Szülei lettek élete legmeghatározóbb oktatói és mentorai.
Művészi tanulmányait az édesanyja által vezetett CSIP gyermek-pantomimegyüttesben kezdte 1994-ben. Az itt eltöltött hat év alatt nem csak tanult, hanem a folyamatos fellépések által a színpad is az otthonává vált.
1995-ben megkapta élete első színházi szerepét Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember című darabjában az egri Gárdonyi Géza Színházban.
2000-ben saját pantomim együttest alapított New Generation Pantomim Formáció néven, ahol már nem csak előadóként, hanem alkotóként is tevékenykedett; az általa írt és rendezett előadásoknak és etűdműsoroknak többek között a Komédium és a Kolibri Pince Színház adott otthont.
2005-ben a Theatrum Színiakadémia Művészeti Szakiskolában kezdte meg művészi tanulmányait prózai színész szakon, s a 2005/2006-os évadban Shakespeare – Suda – Csirmaz: richard2nixon című darabjának főszerepét játszotta a Thália Színház Új Stúdióban.
2006-ban felvételt nyert a Madách Színház stúdiójába, valamint a színház olyan grandiózus produkcióiba is bekerült, mint Az Operaház fantomja, a Producerek, a Macskák, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, és az Anna Karenina. A stúdióban 2009-ben diplomázott, mint musical színész.
2007-ben felvették a Magyar Táncművészeti Főiskolára táncos-és próbavezető szakra modern tánc szakirányon, ahol 2010-ben szerezte meg diplomáját.
2009-ben nővérével, a szintén pantomim művész Karsai Veronikával megalapították a Mimage Pantomim Színház társulatot, mellyel többek között a Merlin Színházban adtak teltházas előadásokat, valamint a 2009/2010-es évadban a Vígszínházban is dolgozott táncosként.
2010-től a Budapesti Operettszínház Musical Együttesének tagja. Olyan nagysikerű darabokban lépett színpadra, mint a Mozart!, a Rebecca, a Rómeó és Júlia, A Szépség és a Szörnyeteg, a Miss Saigon, a Koldusopera, az Elisabeth, a Ghost, vagy a 2014-ben bemutatott Amerikai komédia, melyben koreográfus asszisztensként is részt vett. Évek óta turnézik A Szépség és a Szörnyeteg című darab német nyelvű változatával, amely eddig 3 országban és 15 városban aratott elsöprő sikert. A Musical Együttes önálló estjén, és az évadnyitó Broadway Fesztiválokon pedig nem csak előadóként lép színpadra, hanem saját maga által koreografált és önálló zenei szerkesztésű kompozíciókat hoz létre.
A zene kiskorától kezdve az egyik legmeghatározóbb pont az életében, akár egy dal előadásáról, akár egy pantomimes etűd zenei aláfestéséről van szó. Tíz éve kezdett saját dalokat írni, és 2014-ben érezte elérkezettnek az időt, hogy debütáljon a könnyűzenei életben saját szerzeményeivel. Első dala Ultimate címmel jelent meg, ezt követte a Keep on Smiling, melynek exkluzív TV-s klippremierje a Music Channel zenecsatornán volt látható 2015 júliusában, ahol bekerült a legtöbbet játszott dalok közé. Legújabb, Splendor Avenue című dala 2015 karácsonyán, hivatalos videója pedig 2016 januárjában debütált szintén a Music Channel csatornán.

Repertoár

Feltöltés alatt.

Technika

Feltöltés alatt.