WORLD MUSIC & REGGAE CAMP

2013. 04. 03.

2013-ban ismét megnyitja kapuit a World Music & Reggae Camp a Ladánybene 27 zenekar szervezésében. A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő fesztivál július 24-28. között Hatvanban ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét. A rendezvény a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt. Köszönhetően a színvonalas rendezésnek és világhírű előadók meghívásának az LB27 WORLD MUSIC & REGGAE CAMP nemzetközi hírnévre tett szert és felkerült az európai fesztiváltérképre!
A 2013-as Camp újdonsága, hogy zenei világát megnyitja a zeneileg és baráti szálak tekintetében közel álló világzenei formációk felé.
Az LB27 World Music & Reggae Camp küldetése:

  • 5 napra meghívni azokat, akik itthon a reggae-vel foglalkoznak: zenekart, sound systemet, DJ-t, MC-t, vagy akár web oldal üzemeltetőt, web rádiót, rastahaj készítőt, faszobrászt, dancehall táncost
  • Idén először szélesíteni a zenei palettát, a populárisabb világzenei formációk bevonásával.
  • Teret engedni külföldi produkcióknak is, hiszen a Camp célja egyrészt, hogy jamaicai előadók „első kézből” adhassák át a tudást, másrészt, hogy a Camp látogatói megismerjék a különböző európai országok érzéseivel átitatott reggae zenét.
  • A Camp lehetőséget ad a legfiatalabb hazai reggae-generációnak is, hogy megmutathassák tudásukat.
  • Idén is fókuszba kerül az aktív környezetvédelem.

A Camp látogatóinak száma évről évre növekszik, idén 4-5000 főt várnak a szervezők. A közönség elsősorban a „jövő nemzedéke”: a 18 - 25 év közötti diákok, egyetemisták. Továbbá a Ladánybene27 korábbi, mára már családos rajongói, barátai, a társadalom egzisztenciális értelemben komolyabb rétege, akik sokszor a családot is hozzák az egészen kicsi gyerekekkel együtt, hiszen a reggae zene minden korosztály számára élvezhető 0 - 100 éves korig!

A Camp kommunikáció 2013. májustól indul, június közepétől erősödik.
A médiamix átfogó és sokrétű, a támogatói szintek árai szolidak.