Elkészítette az igazi szólólemezt Nagy Laci Gitano

2016. 12. 07.

A szó legszorosabb értelmében vett szólólemezt készített Nagy Laci Gitano. A sokoldalú dalszerző-előadó-producer ugyanis nemcsak írta és felénekelte A véremben él című új albuma dalait, de megtartotta azt a szokását is, hogy ő játszik az összes hangszeren. Az új szerzemények közül néhányat először a MikulásGyár színpadán ad elő a zenekarával.
Új korszakot nyitott zenei pályáján Nagy Laci Gitano, aki A véremben él című harmadik szólólemezén az eddigi latin és mediterrán hangulatú dalok mellett az európai pop felé mozdult el. Az Artisjus-díjas művész zeneszerzőként és producerként számos előadóval dolgozott az elmúlt 15 évben, és ezek az együttműködések visszahatottak a magának írt dalaira is.
- Az előző lemezeim ösztönszerűek voltak, de ez a mostani sokkal tudatosabb. Az elmúlt másfél-két évben a televíziós munkáimon kívül egy kicsit visszavettem a tempóból: Fatimán és a Mystery Gang-en kívül nemigen dolgoztam együtt más zenészekkel, hanem inkább a saját produkciómra koncentráltam. Úgy érzem, hogy mind a harmóniákban, mind pedig hangzásban korszerű dalok születtek. A harmadik nagylemez egyébként szerintem vízválasztó egy zenész életében. Egy lemezt bárki meg tud jelentetni, sőt még egy második is összejöhet például kiadói nyomásra. De aki a harmadik, negyedik, ötödik albumát adja ki, az már valami, mert ez azt jelenti, hogy kíváncsiak a zenéjére az emberek. Nagyon boldog vagyok, hogy eljutottam idáig, és az én dalaim is megtalálták az útjukat a közönséghez - mondta Nagy Laci Gitano.
A véremben él című album tíz dalának szövege hétköznapi témákat dolgoz fel: szerelem, család, utazás, zene.  Nagy Laci Gitano ezúttal is maga játszotta fel az összes hangszer szólamát, de a koncerteken kiváló társakkal, egy teljesen új felállású zenekarral lép fel. Az új dalok közül néhány felcsendül december 18-án a MikulásGyár színpadán a budapesti Ötvenhatosok terén. Klasszikus lemezbemutató koncertet viszont nem tervez Gitano.
-Mindenki pörög, és mindenki inspirációt vár a számítógépe vagy az okostelefonja előtt. Rendhagyó módon, az új technológia segítségével akarok élményt adni az embereknek, de erről egyelőre nem árulok el többet. Amikor 2011-ben kitaláltam, hogy havonta készítek egy videóklipet és bemutatom az interneten, mindenki hülyének nézett, hogy „túlfűtöm a kemencét”. És tessék most körbenézni, a popzenében ez teljesen megszokott dolog. Már benne van a levegőben, az is, amit most tervezek, mégis újdonság lesz –mondta Nagy Laci Gitano.
A véremben él című nagylemez a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg. Digitálisan már elérhető az ismert online felületeken, a cd pedig a cd boltokban kapható országszerte.
Nagy Laci Gitano napjaink egyik legtermékenyebb, legfoglalkoztatottabb dalszerzője. Egyebek mellett ő komponálta Mohamed Fatima Ragyog a szívem és Nem baj című slágereit, de számtalan magyar előadóval dolgozott együtt zeneszerzőként és producerként. Legutóbbi szólólemeze, a Perpetuum Immobile 2014 végén jelent meg. Zenekarával állandó fellépők a Magyarország, szeretlek! és a Szerencseszombat című műsorokban a Duna Televízióban.