Lakik bennem egy kisgyerek: közös dalt írt Czutor Zoli, Sziámi és a Belmondo

2021. 07. 02.

Egy interneten indult kezdeményezésből született meg Czutor Zoltán zenekara, a Belmondo és Müller Péter Sziámi első együttműködése. A  Lakik bennem egy kisgyerek (Végzett a dolgával) című dalhoz jó hangulatú videóklip is készült, melyet elsőként a Hamu és Gyémánt magazin online kiadásának olvasói láthatnak.

Müller Péter Sziámi költő, dalszövegíró tavaly, a koronavírus-válság idején jelentkezett az interneten egy új, közösségformáló ötlettel. A Napidal elnevezésű, amolyan társszerző játék lényege, hogy Sziámi egy évig mindennap közzétett egy dalvázlatot, egy strukturált dalszöveget a Napidal Sziámival 365+1 elnevezésű YouTube csatornájára azzal, hogy olyan társakat keressen, akik megzenésítenék a szövegeket. Sziámi 2020 őszén küldött át néhány ilyen dalvázlatot Czutor Zoltánnak, a Belmondo zenekar frontemberének azzal a kéréssel, hogy válasszon és zenésítsen meg közülük kedve szerint egyet. A két zenész első együttműködésének gyümölcse a Lakik bennem egy kisgyerek (Végzett a dolgával) című szerzemény, amely mostantól hallható és látható is.

https://youtu.be/kxzU_Wvbt20

A dalhoz az ikonikus romkocsmában, a Szimplában  forgattak videóklipet László Dorina rendezésében. A klip különlegessége, hogy a Belmndo zenekar tagjainak gyermekkori énjét a saját gyermekeik, illetve egy osztálytársuk játssza.

- A  dal címe és a kis szereplők életkora ellenére ez a szerzemény egyáltalán nem gyerekeknek készült - mondta Czutor Zoltán, a dal zeneszerzője, a Belmondo zenekar frontembere. - Nem akarjuk elengedni az álmainkat és nehéz uralkodni az indulatainkon, amikor valamilyen szépreményű tervünk mégsem jön össze. Az első együttműködésünk Müller Péter Sziámival erről a dacról és a mindenkiben munkáló szeretetigényről szól.