LADÁNYBENE 27 A CSAPATUNKBAN!

2013. 02. 20.

LADÁNYBENE 27 A FÓKUSZBAN!

Nem sok olyan zenekar működik Magyarországon, aki elmondhatja magáról, hogy 28 éve folyamatosan áll a zene szolgálatában. A Ladánybene 27 töretlenül szórakoztatja a közönséget a reggae zene sajátos dallamaival már 1985 óta.
Kilenc albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 - JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint az legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése.
Két jamaicai utazásuk (1995, 1999) hatalmas hatást gyakorolt zenei és szövegvilágukra, ami az 1996-os Pozitív album óta egyre erősebben érezhető.

A zenekar ideológiája 2000-es években átalakult, már nem a reggae zene teljes spektrumának bemutatása a céljuk, hanem a jamaicai gyökerekből táplálkozó, saját, energikus előadásmódú, modern roots reggae-ben történő elmélyülés.
A 2012-es év jeles évforduló volt a zenekar életében, hiszen 27 éves lett a banda! A új erőre kapott lelkesedés zenekari megújulásban tükröződött vissza: a zenekar 3 fős fúvós szekcióval egészült ki. Velük a hangzás még autentikusabb lett, ami összhangban van a korábbi „bio-reggae” szándék erősödésével.

A megújulás 2013-ban még erősebben folytatódik, a Ladánybene 27 immár hagyományosnak mondható rendezvényei mellett (Marley 68, Ride Di Riddim, Spring Reggae Jam, LB27 Reggae Camp) újabb meglepetések is érhetik majd a közönséget.
Természetesen az LB műhelyben továbbra is megállíthatatlanul születnek az új dalok, és a tervek szerint a szeptemberben már a kezükben foghatják a rajongók a friss albumot.

Bővebb információ a zenekarról itt.

Kérjen tőlünk árajánlatot a zenekar fellépésére ide klikkelve.