Hívlak: magyar nyelvű dallal jelentkezik ANDRΞW

2016. 11. 25.

Magyar nyelvű dalt készített ANDRΞW, vagyis Karsai J. András. A Hívlak című szerzeményben az énekes-dalszerző-színész-pantomimművész mélyről feltörő érzelmeket, a magány és az elveszettség érzését dolgozza fel.
Negyedik dalát mutatja be a közönségnek ANDRΞW, vagyis Karsai J. András. A fiatal művész három angol nyelvű popsláger után ezúttal magyarul énekel a Hívlak című szerzeményben.
-Mindannyiunk életében vannak pillanatok, amikor hirtelen nagyon kicsinek érezzük magunkat a minket körülvevő hatalmas világban. Nem tudjuk honnan jöttünk, hova tartunk, és eláraszt bennünket a válasz nélkül maradó kérdések sorozata. Kinyújtjuk a kezünket, mint régen gyermekként, és hisszük, hogy valaki egyszer csak megfogja. Ez az állapot fogalmazódott meg a dalban. Alapvetően jó kedélyű ember vagyok, sőt lételemem a humor és imádok nevetni, de mint mindegyikünknek, nekem is voltak erős hullámvölgyek az életemben. Ez a szöveg egy ilyen mélyponton keletkezett pár éve, a szavak szinte kiszakadtak belőlem, és a szöveg gyakorlatilag tíz perc alatt született meg. Sokáig nem nyúltam hozzá, de aztán az elmúlt hónapokban rájöttem, nem véletlenül „kaptam” ezt a szöveget, dolgom van vele. Biztos vagyok benne, hogy sok ember fejében cikáztak már ezek a kérdések. Így aztán leültem a zongorához, és megszületett a zene is. Emberi mivoltunkhoz hozzátartoznak a sötétebb szakaszok, amiket igenis meg kell élnünk, hogy legyen honnan felállni, továbbmenni és még jobban értékelni a jót – mondta ANDRΞW.
A Hívlak című dal nemcsak azért rendhagyó ANDRΞW életében, mert ez az első magyar nyelvű dala, hanem azért is, mert az énekes ezúttal társszerzők nélkül, egyedül írta a zenét és a szöveget is. A hangszerelés Somogyvári Dániel munkája. A Hívlak című dal a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg digitális formában.

ANDRΞW: Hívlak   https://www.youtube.com/watch?v=hRaNdGJnZdA

A fiatal előadó életében a zene kiskorától meghatározó volt. Tíz éve kezdett saját dalokat írni, és 2014-ben érezte elérkezettnek az időt, hogy bemutatkozzon a könnyűzenei életben saját szerzeményeivel. Első dala Ultimate címmel jelent meg, ezt követte a Keep on Smiling, melynek exkluzív tévés klippremierje a Music Channel zenecsatornán volt 2015 júliusában, és bekerült a legtöbbet játszott dalok közé. Harmadik, Splendor Avenue című dala 2015 karácsonyán, hivatalos videója pedig 2016 januárjában debütált szintén a Music Channel csatornán. Saját videóklipjeinek rendezője és koreográfusa is egyben. Keep on Smiling című dalához készült videója a Sláger TV által szervezett 7 vezér klipverseny döntőseként jelenleg versenyben van a legjobb klip címért.
ANDRΞW, vagyis Karsai J. András beleszületett az előadóművészi világba, hiszen édesapja Karsai János pantomimművész és mester, édesanyja pedig Karsai Gizella pantomimművész és énekes-dalszerző. András életében eleinte szintén a pantomim volt a meghatározó műfaj, majd a Madách Színház stúdiójában végzett musical színész szakon, a Magyar Táncművészeti Főiskolán pedig táncos és próbavezető diplomát szerzett moderntánc szakirányon. Az elmúlt években színészként, énekesként, táncosként számos színházban dolgozott, és immár hat éve a Budapesti Operettszínház társulatának tagja. András a következő két hónapot német nyelvterületen tölti, ugyanis A szépség és a szörnyeteg című musicallel megy turnéra Berlinbe, Zürichbe,  Bécsbe és Baden Badenbe.