Előkerültek a retro családi videó szereplői!

2016. 11. 29.

Jelentkezett az a család, amelynek az 1981-es balatoni nyaralásáról készült ismeretlen filmje egy lomtalanítás után bekerült a Humbugs videóklipjébe. A zenekar tagjai személyesen adták át a Balaton Love szereplőinek a retro videó digitalizált változatát. A Humbugs eközben új közreműködőkkel elkészítette a New Year’s Eve című dala három remixét, amelyekre már a szilveszteri bulikban is lehet táncolni.
A Bëlga és a The Carbonfools zenei atyja, DJ Titusz, valamint Badric Adorio, a The Immigrants zenekar énekesének közös zenei projektje, a Humbugs nyár végén jelentkezett a Balaton Love című dalával. A romantikus, nosztalgikus hangvételű szerzeményhez készült videóklipben egy 35 éves családi videó részletei is láthatóak. A klip rendezője, Koós Árpád gyűjti az analóg technológiával készült felvételeket, és barátaitól kapta a lomtalanításkor előkerült Super-8 filmet, amin egy ismeretlen család 1981-es balatoni nyaralása látható.

Humbugs: Balaton Love (videóklip)  https://youtu.be/AponrMV6aeo

A zenekar az internetezők és a sajtó segítségével kereste az ismeretlen strandolókat. A kutatás sikerrel járt, mert a család üzenetet küldött nekik a Facebook-on. A Humbugs tagjai, Dj Titusz és Badric Adorio, illetve Koós Árpád rendező együtt látogatták meg az óbudai Magyar családot, és ahogy ígérték, ajándékba adták nekik a film digitalizált változatát.
-A szüleim egy újságban látták meg a képeket, és meglepődve ismertek fel engem és a nagypapámat. Én vagyok a kisfiú a csónakban, akkor voltam négyéves. A film valószínűleg Balatongyörökön készült a BM-üdülőben, de fogalmunk sem volt róla, hogy valaki felvette, ahogy strandolunk, így azt nem tudjuk, mi lett később a sorsa. Van néhány fotónk erről a családi nyaralásról, de ez a film, amit a zenészek elhoztak nekünk, nagy örömöt okozott. Igazán szép ajándékot kaptunk idén karácsonyra – mondta Magyar Attila.
Az év vége felé a Humbugs is ünnepi hangulatba került, és New Year’s Eve címmel EP-jelentet meg. A zenekar felfrissítette a New Year’s Eve című bemutatkozó dalát, amelyhez a kislemezre három remix készült három eltérő stílusú alkotótól. Az első a Sazabio-projekt, vagyis Diószegi Szabolcs munkája. Az egyszemélyes zenekar stílusában keveredik a pop, a funk, a nu disco, az élő hangszerek és a hangminták. A második remixet Bad Rabbit, vagyis Takács Péter készítette, aki elsősorban dub, deep house, nu disco, garage és indie dance irányzatokban alkot analóg technológia és szintetizátorok felhasználásával. A New Year’s Eve című dal harmadik újragondolásáért pedig a lassú tempójú elektronikus tánczenében utazó budapesti dj-producer, Grabo'sky felel, aki ugyanolyan otthonosan mozog a house és a hip-hop, mint a folk és az etno világában. A Humbugs dalához készült New Year’s Eve EP a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg, és digitálisan már elérhető