Amszterdamban és Rómában mutatja be első lemezét Köles Eliza

2016. 10. 10.

Bájos arc, vörös hajzuhatag, búgó énekhang, táncolható electroswing, jazz és funk, csajos dalszövegek, rengeteg energia és sok mosoly: Köles Eliza nevét érdemes megjegyezni. A fiatal énekesnő-dalszerző Sassy Girls című első nagylemeze dalait Amszterdamban és Rómában mutatja be a következő hetekben. Az album az NKA és a Cseh Tamás Program támogatásával jelent meg a Music Fashion Kiadó gondozásában.
Sassy Girls című szerzeményét választotta első nagylemeze címadó dalának Köles Eliza. A pimasz lányokról szóló, bulis electroswing sláger és a hozzá készült képregényszerű pop-up videóklip jellemző az énekesnőre, és jól megmutatja, milyen izgalmas, vibráló személyiség. Eliza egyszerre tud vonzó, szexi fiatal nő, lázadó kamasz, a világra önfeledten nyelvet öltő kislány és őszintén kitárulkozó művész lenni.
Első nagylemezén Köles Eliza nemcsak előadóként, hanem komponistaként és szövegíróként is szerepel, ezért a dalokat személyes történetek, érzések, gondolatok inspirálják. Zenei stílusában felfedezhetjük az electroswing, a jazz, a funk, sőt még akár a dubstep hatását is. Eliza kimondottan szeret más zenészekkel együttműködni, hiszen az friss megközelítésekre és izgalmas zenei ötletekre ad lehetőséget. Első lemezére a saját dalok mellé rákerült Czutor Zoltán, a Nyers és a Belmondo rockzenekarok frontemberének egy szerzeménye. Közösen újragondolták és újrahangszerelték az Édes hazám című Czutor-dalt, a népzenei ihletettségű, himnikus szerzeményt némi elektronikával és vonósokkal fűszerezték meg, így a végeredmény még az eredetinél is megkapóbb lett. Czutor Zoltán és Köles Eliza együttműködése folytatódik, ugyanis a művészek már dolgoznak a gyereklemezükön, amely a Kresz Géza utazásai címet viseli majd.
Köles Eliza és zenekara a nyáron számos hazai fesztiválon adott koncertet, de felléptek Stuttgartban és Kolozsváron is. Az énekesnő a napokban ismét útnak indul, mert a Sassy Girls című első nagylemeze dalait október 14-15-én Hollandiában, az amszterdami CC Muziekcafe színpadán, október 24-én pedig Olaszországban, a Római Magyar Akadémián mutatja be.
Köles Eliza hangját a Hollywood Hírügynökség videóinak főcímzenéjéből, az arcát pedig a Ki Mit Tube? internetes tehetségkutatóból többen már ismerik. Eliza zenészcsaládba született, így pici korától természetes közeg volt számára a zene és művészetek világa, ezért drámatagozatra ment továbbtanulni Szentesre. Az érettségi után a harmadik rostáig jutott el a Színművészeti Egyetem felvételijén, és azonnal leszerződtette a Nemzeti Színház, ahol több darabban is bemutatkozott kisebb-nagyobb szerepekben. A színházat a Bartók Béla Konzervatórium miatt hagyta ott, ahol jazz ének szakon végzett. A fiatal tehetségre a szakmában hamar felfigyeltek, Eliza és zenekara páldául idén nyáron Gájer Bálint swing énekessel turnézott.
Köles Eliza első nagylemeze, a Sassy Girls a Music Fashion Kiadó gondozásában jelent meg az NKA és a Cseh Tamás Program támogatásával. Az album már elérhető CD formátumban, valamint az ismert online felületeken.