Zajlik az élet a The Immigrants háza táján

2016. 05. 17.

A pécsi gyökerű The Immigrants zenekar 2016 márciusában jött ki második nagylemezével ‘I Need Help’ címmel, melyet a belgrádi székhelyű Ammonite Records és a magyar Music Fashion Kiadó közös gondozásában adtak ki. A megjelenést követően közel két hónapos nemzetközi turnén mutatták be a lemezt Európa és Oroszország szerte, május közepétől pedig nyár végéig elsősorban a hazai fellépésekre koncentrál a csapat.

A The Immigrants 2011-ben alakult Pécsett, első nagylemezük a ‘Best of’ címet kapta, és a megjelenést követően megturnéztatta a zenekar egy 9 állomásos turnén amikor megfogant a gondolat, hogy legközelebb egy még nagyobb turnét szeretnének összehozni.

A zenekar második nagylemeze már 2015-ben rögzítve lett, ugyanakkor egy komplexebb stratégiára épült már innentől a lemez premiereztetése, beleértve a teljes turné megszervezését, és a lemez beharangozó videóklip elkészítését többek közt, mind olyan összetevő, amivel el kellett készülni a lemezpremierig.

Az ‘I need help’ lemez lemez előfutáraként megjelenő ‘Grapefruit’ single március elején debütált a Stenk-en egy különleges látványvilágú videóklippel, majd március közepén jelent meg az ‘I Need Help’ album, ami az online áruházak mellett fizikális formátumban is hozzáférhető CD-n, illetve Vinyl-en / bakelit lemezen.

A The Immigrants ezt követően 16 országot érintő turnén mutatta be az anyagot nemzetközi szintéren a zenekar, a másfél hónapos turné alatt több mint 14000km utat megtéve egy turnébusszal, koncerteztek többek közt Horvátországban, Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Csehországban, és Szlovákiában, valamint a keleti féltekén Kijevben, végül átszelték Oroszországot Volvogradtól Moszkván át Szentpétervárig.

A Hazai közönség május közepétől találkozhat a zenekarral egészen nyár végéig; a nagyobb nyári fesztiválok mellett a Quimby turné 9 állomásán is fellépnek idén május közepétől nyár végéig országszerte.