MUSIC FASHION ÚJSÁG – 33. szám – Weisz Fanni, Agárdi Szilvi és Nagy Laci Gitano együtt

2015. 01. 16.

 

MUSIC FASHION – ÉJJEL - NAPPAL ZENE AZ ÉLETÜNK!

Köszönjük kedves Partnereinknek, hogy tavaly a Music Fashion irodát választották céljaik eléréséhez.
Folyamatosan bővülő és megújuló portfólió, színvonalas élőzene, egyedülálló produkciók, profi előadók, vidám hangulat, pontos, gyors és kedves kiszolgálás – ez a minimum, amit csapatunk 2015-ben is biztosít minden jelenlegi és leendő Partnerének.

Zenekarokért és produkcióért, valamint bővebb információért látogassanak el a weboldalunkra: itt.


WEISZ FANNI, AGÁRDI SZILVI
ÉS NAGY LACI GITANO EGYEDÜLÁLLÓ PRODUKCIÓJA

Különleges, a világon egyedülálló produkcióhoz forgatott klipet az esélyegyenlőség jegyében három ismert, népszerű fiatal. A tehetséges zenész, Nagy Laci Gitano legújabb, „Boldogan élj” című dalát hárman adják elő az esélyegyenlőség jegyében.  A dalszerző ezúttal csak gitározik, ugyanis az éneket meghagyta Agárdi Szilvinek. A bájos, vak énekesnőt egy ország szerette meg, amikor a TV2 The Voice című zenei tehetségkutatójában szerepelt. Nagy Laci és Szilvi előadásához Weisz Fanni siket szépségkirálynő, az MTVA „Ég, föld, férfi, nő” című magazinjának műsorvezetője is csatlakozik, aki jelnyelvvel tolmácsolja a dalszöveget.
Az alkotók tudomása szerint korábban még soha, sehol nem készült olyan produkció, amelyben egy vak lány énekel, egy siket lány jelel és egy halló muzsikus gitározik, ráadásul a dalt Laci irányításával közösen komponálták. Az alkotók azt is figyelembe vették, hogy a szöveg könnyen jelelhető legyen, vagyis az üzenetet a halló és a siket közönség egyaránt értse és élvezze, ezért Lombos Márton dalszövegíró munkáját egy jeltolmács is segítette.
A „Boldogan élj” című dal videóklipjét több részletben forgatta a Clapper's Creative csapata  Törökbálint különböző részein, így a főszereplőkön kívül a városban élő gyerekek is feltűnnek a klipben. Az önkormányzat a kezdetektől elkötelezetten támogatta Csapó Ádám rendező elképzeléseit, ugyanis a település idén lett „A Csend Hangja Klaszter” pártoló tagja. Magyarország első társadalmi célú klaszterének célja, hogy felhívja a figyelmet a siketek, nagyothallók és más fogyatékkal élők helyzetére, valamint hogy aktív szerepvállalásra ösztönözze a társadalmi és gazdasági élet szereplőit. Weisz Fanni a kampány keretében esélyegyenlőségi aktivistaként járja az országot, és előadásokat tart iskolákban, rendezvényeken. A Nagy Laci Gitano zenéjére, Agárdi Szilvi közreműködésével elkészült klip is ennek a kezdeményezésnek a része.
Ez a szerzemény ráadásul csak a kezdet, hiszen további közös dalok is készülőben vannak.

A videóklip médiatámogatója a Szeretlek Magyarország! www.szeretlekmagyarorszag.hu
A „Boldogan élj” című dal videóklipje itt tekinthető meg.




PATAI ANNA – LEGENDÁS ZENÉSZ ÍRTA ELSŐ KISLEMEZÉT

A téli hetekben a nyár hangulatát idézi fel Patai Anna „Ha fiatal a szíved” című interneten elérhető kislemeze.
A 15 éves énekesnő új és egyben első kiadványán három magyar nyelvű dal kapott helyet, köztük a „Sosem volt” című vidám sláger, amelynek a videóklipjét már több mint 370 ezren látták. A dalokat zeneszerzőként és szövegíróként Szikora Róbert jegyzi. Az R-GO zenekar alapítója egy jótékonysági rendezvényen lépett fel, ahol Anna is meghívott vendég volt. A legendás zenész itt hallotta először énekelni a fiatal tehetséget, akivel rögtön barátságot kötött. Patai Anna tavaly nyáron már főszerepet játszott a Macskafogó című musical-ben, amelyet Szikora Róbert komponált, és saját dalokat is kapott a mentorától, amelyek egy része az első kislemezen, a többi pedig a tavaszra várható nagylemezen jelenik meg.
Patai Anna első kislemezén három magyar nyelvű Szikora-szerzemény, a „Ha fiatal a szíved”, a „Sosem volt” és a”Kis butám” szerepel. A dalok elsősorban Anna korosztályának szólnak, vagyis dinamikus, pörgős, táncolható stílusúak. A „Sosem volt” című dalhoz már ősszel elkészült a videóklip, amely a balatoni nyár és a tiniszerelem emlékét idézi fel. Az online kislemezen a három magyar nyelvű dalon kívül kettőnek az angol fordítása is szerepel, hiszen Anna távlati terveiben külföldi karrier is szerepel.  A fiatal tehetség tavaly Japánban is bemutatkozott, ahol Magyarországot képviselte egy nemzetközi énekversenyen, és második helyezettként végzett.
Patai Annát néhány éve a TV2 Megasztár 5. című zenei tehetségkutató műsorában ismerte meg a közönség. A helyes kislányból azóta bájos tinilány lett, aki bár még mindig csak 15 éves, az iskola mellett a könnyűzenei és a színházi világban is egyre sikeresebb.  Anna az elmúlt években számos musical, egyebek mellett a Madách Színházban látható „Mary Poppins”, a „Valahol Európában”, a „Macskafogó” és a „Bőröndmese” című darabokban szerepelt, valamint Törőcsik Mari unokáját játszotta az „Egy nyári éj mosolya” című előadásban. Anna jelenleg a „Barbara” című rockmusical címszerepében látható az Ivancsics Ilona és Színtársai Társulat produkciójában.

Hallgasson bele a lemezbe itt.
A „Sosem volt” című dal videóklipje itt megtekinthető.




NAGY LACI GITANO
HÁLÓSZOBÁBAN TESZTELI ÚJ DALAIT

Öt év után újra saját lemezzel jelentkezett Nagy Laci Gitano. A zenész 2009-ben adta ki az első önálló albumát, ám a nagy siker ellenére az elmúlt években más művészeknek komponált és hangszerelt dalokat. Egyebek mellett szerzőként és zenei producerként dolgozott például Király Lindával, Gáspár Lacival, a Back II Black-kel, Lolával, Mohamed Fatimával, Szulák Andreával, Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal. A háttérmunka mellett az elmúlt években Nagy Laci Gitano folyamatosan írt dalokat saját magának is, amelyek egy részét a koncertjein rendszeresen játssza, és a többségükhöz videóklip is készült. A sikerről mindent elmond, hogy az „Üzen a szél” című sláger klipjét eddig másfélmillióan, a „Ha mégis elmész” videóját csaknem 680 ezren, a „Lassan mozdulj” című dal klipjét pedig 255 ezren látták eddig a legnagyobb videómegosztó portálon. A dalok most végre nagylemezen is megjelentek!
„A második önálló albumom a Perpetuum Immobile címet kapta, ami arra utal, hogy egyszerre vagyok örökmozgó és mozdulatlan. A személyiségem és a zeném is pörgős, lendületes, de a minőségben megingathatatlan vagyok. Az előző albumhoz képest a Perpetuum Immobile jobban közelít a pophoz, de természetesen a jazz, funky, r’n’b és latin zenei elemek most sem hiányoznak. Nem szeretem, ha be akarnak skatulyázni, ezért azt szoktam mondani, hogy amit játszom, az a Gitano-stílus. Töretlenül haladok előre a magam által kijelölt úton, és olcsó sikerekért sohasem adnám alább.” – mondta Nagy Laci Gitano.
A Perpetuum Immobile című albumon 15 dal szerepel, amelyek egy részét a közönség már ismerheti a Gitano Live koncertekről. Vannak azonban olyan szerzemények is, amelyeket rendhagyó körülmények között, egy hálószobában tesztelt a fiatal művész, így eddig csak egyetlen, egészen különleges személy hallhatta ezeket a dallamokat. 
„Az új dalokat először a kislányomnak szoktam elénekelni. Lili Róza még csak két és fél hónapos, de máris nagyon muzikális. Ha picit nyűgösebb, csak odaülök az ágya mellé, elkezdek neki gitározni, énekelni, és ő azonnal reagál rá. Megnyugszik, elkezd figyelni, és láthatóan nagyon élvezi az apukája zenéjét. Nincs ennél nagyobb boldogság.” - mesélte Nagy Laci Gitano.

Hallgasson bele a lemezbe itt.
A lemez megvásárolható a shop.musiscfashion.hu oldalon.




HERENCSÁR VIKTÓRIA  10. NEMZETKÖZI ÚJÉVI CIMBALOMKONCERT

A Cimbalom Világszövetség 2015-ben rendezi meg jubileumi, 10. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertjét.
Most először a budapesti Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.) ad otthont a koncertnek január 16-án 19 órától. A műsorban ez alkalommal Magyarország, Szlovákia, Fehéroroszország, Ausztria és Moldávia művészeinek előadásában változatos cimbalomzene üdvözli az újévet. Más hangszerek is feltűnnek a programban, hiszen a zenei stílusok és kultúrák keveredése teszi hangulatossá, izgalmassá a koncertet. A 10. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten klasszikus zene, népzenei és jazz feldolgozások, valamint világzenei produkciók is szerepelnek a repertoáron.  A korábbi években a magyar és a szlovák előadóművészeken kívül vendégszerepeltek előadók Angliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Argentínából, Görögországból, Csehországból, Svájcból, Iránból, Ukrajnából, Moldáviából és Törökországból.
Az est háziasszonya - mint mindig - Herencsár Viktória Artisjus- és Magyar Örökség Díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész, a Magyar Kultúra Lovagja, a művészetek doktora, a Cimbalom Világszövetség elnöke, a Besztercebányai Művészeti Akadémia docense.
A műsorban közreműködik: Miriam Švábová (Szlovákia), Andrea Stračinová  (Szlovákia), Igor Supciuc (Moldávia), Liudmila Beladzed (Fehéroroszország – Ausztria), Rainer Falk (Ausztria), Horváth Anita (Magyarország), Temesi Bertalan (Magyarország), Martonosi György (Magyarország)

Az előadásra jegyek vásárolhatók a jegy.hu hálózatában (itt) és a helyszínen.


BOLDOG GUSZTÁV NÉVNAPOT!

A Gusztáv név skandináv-német eredetű. Jelentése: a gótok támasza.
Híres Gusztávok: Gusztáv rajzfilmfigura, Gustav Klimt osztrák festőművész, a szecessziós stílus egyik legismertebb képviselője, Láng Gusztáv gépészmérnök, báró Berg Gusztáv bányamérnök, Bárczi Gusztáv fül-orr-gégész szakorvos, a gyógypedagógia atyja.

Ezzel a kedves Belmondo dallal kívánunk minden kedves Gusztávnak boldog névnapot: itt.


PROGRAMAJÁNLÓ

  • Herencsár Viktória Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertje Hagyományok Háza – 2015. január 16.

  • HungaRiddim – Budapest, Roham Bár – 2015. január 16.

  • Garami Funky Staff – Budapest, JazzyPub  2015. január 24.


A Music Fashion Újság 33. számának megjelenési ideje: 2015. január 16.