Mélyvízbe ugrik első lemezével a HungaRiddim

2015. 10. 09.

Négy évnyi munka, tehetségkutatók és koncertek után megjelent a HungaRiddim első nagylemeze, a Mélyvíz. A népzenei motívumokat modern stílusokkal ötvöző zenekar lendületes, könnyen befogadható, fülbemászó, táncolható dalokat játszik, amelyek hamar megtalálják útjukat a közönség felé.  
Nagy utat járt be négy év alatt az egri HungaRiddim zenekar. A fiatalok eleinte utcazenéltek és kisebb klubokban léptek fel, majd szépen lassan egyre több saját daluk és koncertjük lett.  A HungaRiddim 2014-ben a közösségi média segítségével jelentette meg a Forrás Session című akusztikus koncertfelvételét, majd CD-formátumban mutatta be első kislemezét.  A fiatal banda díjat nyert a Talentométer, a tatabányai Peron és az észak-magyarországi Éter Fesztivál nevű tehetségkutatókon, míg a Hangfoglaló Magyarország 2014 országos tehetségkutató döntőjében 300 együttes közül a harmadik helyezést érte el. Idén a HungaRiddim megnyerte a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált is.
A Cseh Tamás Program jóvoltából a zenekar tavaly és idén az Ocho Macho előzenekaraként turnézta be az országot, valamint eljutott Németországba, a stuttgarti Festival der Kulturen nevű világzenei fesztivál színpadára is.  A HungaRiddim életében most jött el a pillanat, hogy nagylemezzel rukkoljon elő, amit a Music Fashion Kiadó gondoz és a Cseh Tamás Program támogat.
- Négy évnyi munkánk van ebben az albumban, mégis úgy érezzük, hogy mélyvízbe ugrunk. Ezért kapta a Mélyvíz címet a lemez. A dalok stílusát nehéz lenne kategorizálni, de hat ránk a reggae és a magyar népzene ugyanúgy, mint a hip-hop. Úgy gondolom, hogy éppen a műfajok egyvelege, a modern hangzás és a folk motívumok egyedi ötvözése a HungaRiddim erőssége. Mindannyian mások vagyunk, mindenki hozza, ami a szívéhez a legközelebb áll, és a zenekari tagok sokféleségéből áll össze a dalaink sokszínűsége – mondta Tóth Tamás, a HungaRiddim basszusgitárosa.

A zenekar első nagylemezén szereplő Sometimes című szerzeményhez elkészült a HungaRiddim első videóklipje is.
- Nemcsak azért különleges számunkra, mert ez az első klip a zenekar életében. Ez ugyanis is a nagy öröm mellett egyúttal búcsú is, mert Sas Attila László gitáros négy év után elhagyta a csapatot. Úgy érezte, hogy már nem tudja összehangolni a zenekari feladatokat és a magánéletét, ezért ez volt az utolsó közös munkája velünk. Ezzel kívánunk neki sok sikert! – tette hozzá Tóth Tamás.

HungaRiddim: Sometimes

https://www.youtube.com/watch?v=yPEWqX0PvB8

Az album hamarosan megvásárolható a Music Fashion webshop-ban.