MEGJELENT: Belmondo Tuc Cucc - Pár Piálás remix album

2018. 09. 05.

A magyar rádiós piac jelenkori abszurditása és a zenekarban amúgy is mindig mocorgó kísérletezés vágya indította el útján a Belmondo első remix versenyét még 2018 tavaszán. A beérkezett közel 30 pályaműből a közönség, a kiadó és természetesen a zenekar választotta ki a számára legszimpatikusabb átdolgozásokat. A Belmondo legutóbbi LP-jének címadó száma, a ’Pár piálás’ átdolgozása volt a feladat és nagy örömünkre kifejezetten játékos, meglepő és élvezhető volt a beküldött mixek többsége. A győztes munkák mellett az eredeti dalt is rátettük a Belmondo legfrissebb, Tuc Cucc (Pár Piálás Remix) című 4 számos EP-jére.
Az arra érdemes mixek kiválasztása minden ilyen esetben egészen nehéz, így három kategóriát állítottunk fel, amelyekből az egyikben csak szakmai, a másikban csak népszerűségi, illetve a harmadik esetben mindkét szempont befolyásolta  az eredményt.
Így lett a 'Pár Piálás' remixverseny abszolút győztese Tajti Tibold (Dropamin Remix). Ez a mix elsőre meggyőzte a hallgatóságot és a zenekart is.
A leginnovatívabb mix Máris Viktor munkája (Yornkék Remix). A Belmondo kifejezetten kedveli a kurrens popzenéből szinte teljesen kimúló zenei kísérletezést és a rendhagyó megközelítéseket. Viktor mixe lett talán a legérdekesebb.
A 'Pár Piálás' remixverseny közönségdíjasa pedig toronymagasan Alvári István munkája lett (NoiseWeather remix). Itt fel sem merülhetnek kérdések, a publikum döntésével nem lehet vitatkozni.

A verseny és a Belmondo EP nem jöhetett volna létre az ő segítségük nélkül: FriendlyHouse, 1GSchool, Novation és a MusicFashion.