Kállay-Saunders András megtáncoltat ebédidőben!

2015. 10. 08.

Kállay-Saunders András és zenekara ad élő koncertet októberben 8-án, csütörtökön 12.30-tól a budai Dorottya Udvarban az Orbit Lunch Beat sorozatban. A kezdeményezés lényege, hogy az egyhangú menzahangulatot feldobják egy kis tánccal.
Szeptember elején startolt el Budapesten az Orbit Lunch Beat programsorozat, amely két hónapon át hetente egyszer emlékezetes élményt kínál az ebédszünetben. A zenét nem cd-ről nyomják, hanem rendhagyó módon élőben adják elő népszerű magyar zenészek, vagyis a vendégek egy-egy budapesti helyszínen belecsöppennek egy igazi koncertbe, pont mint egy fesztiválon.

Az Orbit Lunch Beat folytatódik: a Kállay-Saunders Band október 8-án, csütörtökön 12.30-tól a budai Dorottya Udvarban koncertezik.

- A rendezvénynek megvannak a saját szabályai. A legfontosabb, hogy aki túl fáradt a tánchoz vagy a munkáról akar beszélgetni, az inkább menjen máshová ebédelni! Ez az egyórás ebédszünet a kikapcsolódásról szól. A tapasztalatok szerint a Lunch Beat olcsó és hatékony módszer a munkahelyi stressz ellen és a csapatépítésre. A zene, a mozgás és a jó társaság pozitív hatással vannak a munkavállalókra, hiszen felfrissülve, új ötletekkel ülnek vissza az íróasztalaikhoz. A jókedvű, motivált dolgozók pedig gazdaságilag is kimutatható hasznot hoznak a cégeknek – mondta Balázs Szilvia, az Orbit Lunch Beat egyik szervezője.

A svéd Molly Ränge öt éve egy stockholmi mélygarázsban rendezte meg az első ilyen bulit 14 vendégnek. Egy évvel később már 600-an táncoltak ebédidőben, és a Lunch Beat azóta meghódította a világot az Amerikai Egyesült Államoktól a Távol-Keletig. Budapesten 2012-ben egy Huba utcai irodaházban volt az első kísérlet. A felszabadult hangulatról általában DJ-k gondoskodnak, míg a 2015-ös budapesti Orbit Lunch Beat újítása, hogy minden héten élő koncerteket tartanak ebédidőben. A szeptember elején indult sorozatban Deniz, Fábián Juli & Zoohacker, a New Level Empire, a The Biebers és a Honeybeast és a Budapest Bár lépett eddig fel.