Háromdalos kislemezzel jelentkezik a The Trousers

2018. 06. 22.

Őszre tervezett, Invisible Darkness című új nagylemezéről három dalt kislemezen jelentet meg a The Trousers. A Kőváry Zoltán gitáros-énekes frontember vezette garázsrock formáció zenéjét ezúttal is a 60-as, 70-es évek rocklegendái inspirálták.
Dancer from the dance címmel három dalt tartalmazó EP-t jelentet meg a The Trousers zenekar a Music Fashion Kiadó gondozásában. A 2005-ben alakult budapesti garázsrock formáció új dalait is elsősorban a 60-as, 70-es évek legendás rock and roll és hard rock előadói, például a The Rolling Stones, a Led Zeppelin, az Iggy & The Stooges, valamint a 90-es években és az ezredforduló környékén népszerű indie és garázsrock bandák, köztük a svéd The Hellacopters és az amerikai Black Rebel Motorcycle Club (BRMC) inspirálták.
A három új dalról Kőváry Zoltán dalszerző, a The Trousers gitáros-énekes frontembere mesél:

DANCER FROM THE DANCE

-„A kislemez címadó dala, a Dancer From The Dance nemrég bemutatott videóklipje már a szeptemberre várható nagylemezünk beharangozója:

https://www.youtube.com/watch?v=TZ8f3Byy3x8

A klip a hetvenes évek elején forgatott Wattstax című film képkockáinak felhasználásával készült a „feketék Woodstockjáról”.  A dal riffje és címe - ez utóbbi egyébként egy William Butler Yeats-versből van - még a gyerekkori bandám idején született, maga a kompozíció viszont teljesen új. Kicsit olyan, mintha a klasszikus AC/DC-t vegyítenénk a Wattstax korabeli ősi soul-funk zenékkel”.

 YOU GOT ME ROLLIN’

„-Az  volt az első dal, ami elkészült az új lemezhez,és  jó ideje koncertkedvenc. Akik ismernek bennünket, sokkal inkább ezt a dalt tarthatják „tipikus” Trousers-nótának, mint a Dancer From The Dance-t, mert gyors, energikus és melodikus. Alapvetően mindig is tetszettek az olyan dalok, ahol a végén jön be egy harmadik zenei vagy énektéma, persze organikusan következve az előzményekből. Ez is ilyen, ezért lehet olyan érzése a hallgatónak, hogy jó értelemben „elszabadul a pokol”.

DROWNING IN NUMBERS

-„Általában ritkán fektetünk kifejezett hangsúlyt a szövegekre, ebben a felvételben azonban valamivel nagyobb a szerepe. A „Számokba fúlva” egy 90-es évekbeli Peter Greenaway-filmre hajaz, és arra utal, hogy mennyire túl van matematizálva és statisztikázva a világ, hogy a mennyiségi adatok képezik az alapját az értékítéleteinknek, ami nagy baj. Zeneileg ez egy lassabb, döngölősebb tétel, ami az előző lemezeinkről az „If I Was Your Ocean” vagy a „Mortal Moon” által képviselt irányvonalat hozza”.

A The Trousers új kislemezét a Music Fashion Kiadó gondozza.
A The Trousers márciusban német-osztrák-cseh területeken turnézott, majd öt hazai és egy szlovák állomás érintésével folytatta a koncertsorozatot a Peter Kovary & The Royal Rebels zenekar társaságában. A körutat az NKA Hangfoglaló programja támogatta.
A The Trousers zenéjét nyáron is több helyen meg lehet hallgatni élőben. A zenekar július 25-én a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon, augusztus 3-án az esztergomi Sportalsó szabadtéri színpadán, augusztus 9-én pedig a kiskunfélegyházi Oldalkocsi Találkozó és 1. Nemzetközi Oldalkocsis Crossverseny látogatói előtt lép fel.  A fiúk augusztus 24-én térnek vissza Budapestre, és az A38 teraszán zúznak, mégpedig ismét a Peter Kovary & The Royal Rebels társaságában.

Bővebben:

http://thetrousersband.com/

https://www.facebook.com/thetrousers/