Harminchat zenész Temesi Berci új szólólemezén

2017. 11. 22.

Tizenkét dalban harminchat énekes és hangszeres zenész közreműködik Temesi Berci harmadik szólóalbumán, amely nemes egyszerűséggel a III. címet viseli. Az ország egyik legjobb és legnépszerűbb basszusgitárosának populáris jazz-funk lemeze összegez és előretekint, hiszen Berci immár húsz éve aktív résztvevője a hazai zenei életnek előadóként, szerzőként és producerként.

Harmadik szólólemezével jelentkezik karácsony előtt a népszerű basszusgitáros, Temesi Berci. A Music Fashion Kiadó gondozásában megjelenő anyagnak most is ő a szerzője és a társproducere, a III. című album mégsem egyenes folytatása az előző kettőnek. A How to Funk című vidám, táncolható instrumentális sláger– amelyen PnP közreműködik – az idei Jazzy Dalverseny kiemelt díjazottja, de ezen kívül csak egy instrumentális dal szerepel az albumon.
-Kimondani is hihetetlen, de húsz éve vagyok a pályán, ezalatt 94 lemezen közreműködtem és 150 zenészkollégával dolgoztam együtt. Ez a két évtized rengeteg élményt, csodás pillanatot, kiváló munkakapcsolatokat és értékes barátságokat adott nekem, amit most szeretnék megünnepelni.  A harmadik szólólemezemre ezért rendhagyó módon nemcsak azt a hat hangszeres muzsikustársamat hívtam meg, akik az előző két albumon szerepeltek, hanem 36 olyan művészt, akiket nagyon szeretek, tisztelek és nagyra becsülök.  Vannak köztük énekesek, például Veres Mónika Nika, Berkes Olivér, Oláh Gergő, Szolnoki Péter, Éliás Jr, Nagy Laci Gitano, Kálmán Tamás, Peet és Vavra Bence, valamint számtalan kiváló hangszeres zenész.  Büszke vagyok például arra, hogy az ikonikus előadó, Tátrai Tibor gitáros is igent mondott a közreműködésre, pedig vele eddig nem dolgoztam együtt, a munkásságát csak távolról csodáltam – mesélte Temesi Berci.
A III. című lemez szerzeményeit a szeretet, a tisztelet, a család és a barátság kötik össze. A dalszövegek – egyetlen bulizós kikacsintás kivételével – mind a Temesi Berci számára fontos értékekről szólnak.
-A Gyermekek vagyunk című dal szövegét Lombos Márton írta és Nagy Laci Gitano közreműködik benne, aki hozzám hasonlóan családcentrikus ember. Fontosak számunkra a gyermekeink és az is, hogy mi is megőrizzük magunkban azt a tisztaságot, őszinteséget, vidámságot és kreativitást, ami a gyerekeknél még természetes.  Egy másik dal, a Sziklák közt a rózsa ugyancsak különleges, ugyanis Veres Mónika Nika ebben Szolnoki Péterrel énekel duettet. A Bon-Bon zenekar frontemberének munkásságát mindig csodáltam, de csak most nyílt alkalmam arra, hogy együtt dolgozzunk és kifejezzem felé a tiszteletemet- mondta Temesi Berci. Az Artisjus-díjas művész hozzátette: - A különlegességek közé sorolnám a 77-es JazzBass című szerzeményt, amiben az ország tíz legjobb basszusgitárosa játszik, köztük Póka Egon, Szappanos György, Megyaszay István vagy Fehérvári Attila. Tudomásom szerint ilyen dallal, amiben 10 basszeros muzsikál, még nem rukkolt elő senki. Ez a dal a barátságról, egymás kölcsönös tiszteletéről és az alázatról szól, hiszen senki sem akart a többiek fölé nőni vagy rivalizálni.