Czutor Zoli és Lóci vitába keveredett

2017. 11. 20.

Boldogító női-férfi ütközések, világmegváltás és kijózanító kocsmai bölcsességek, érzelmek és szarkazmus egyaránt megtalálhatóak a Belmondo nyolcadik albumán, amely a napokban jelenik meg a Music Fashion Kiadó gondozásában. A Pár piálás című lemezen Czutor Zoltán dalszerző-frontember Lócival, vagyis Csorba Lóránttal, a Lóci játszik főhősével szájkaratézik, hogy kiderüljön, kinek is van mindig igaza…

Két évvel az előző stúdióalbuma megjelenése után néhány túlzásba vitt buli és túlzásba vitt kapcsolat adta az ötleteket az eddigi legegységesebben megszólaló Belmondo albumhoz. A Pár piálás című lemez stílusát talán kocsma-beatként lehet meghatározni, és a dalokat a Czutortól megszokott szarkazmussal és/vagy érzelmes megközelítésben tálalja a zenekar. A címadó szerzemény az italozásba menekülés eredménytelenségéről, a „Búcsúkör” a buliból való kiszállás megvalósíthatatlanságáról, míg a „Nézd, újra itt vagyok” a leamortizálódott éjjeli ember feltámadásáról szól.
A Belmondo az elmúlt években egyre gyakrabban hívott vendégművészeket a lemezeire és a koncertjeire, ugyanis töretlenül hisznek a kooperáció erejében. A Pár piálás című új anyagra az egyre népszerűbb fiatal dalszerző-előadót, Lócit, vagyis Csorba Lórántot hívták meg egy könnyed, slágergyanús, mégis tartalmas duettre, amelynek címe „Mindig igazad van”.
-Régóta figyelemmel kísérjük egymás munkáit, de a személyes ismeretségünk csak pár hónapja indult. Egy véletlen találkozón beszédbe elegyedtünk, és kiderült, mennyi közös van bennünk. A Beatles és John Lennon szeretete például, de a régi és mostani zenekarom, a Nyers és a Belmondo szintén ikonikus volt Lócinak. Gyorsan az együttműködésre terelődött a szó, így született meg a „Mindig igazad van” című közös szám, ami megemlékezés a kibékíthetetlen, feloldhatatlan, mégis elviselhető és boldogító női-férfi ütközésekről- mesélte Czutor Zoli. Az ártalmatlan kocsmai balhékat, a szájkarate csatákat idéző klipet az Ocean Productions készítette, Ruprecht Vilmos rendezte.
Hasonló a téma, csak más élethelyzetben a „Várlak a kocsinál’ című dalban, ugyanakkor a „Hiába kopogok”, a „Mindennél van még jobb”, a „Vihar” és a „Hős voltam” a kijózanító és hasznos bölcsességek felismerésének megzenésítése. A lemez egyetlen lírai szerzeménye a szerelmi keserűség és remény balladája, a minimál hangszerelésű, nagyon személyes „Csak bámulok”. Hangulatában és szövegében emlékeztet a Belmondo egyik legnagyobb slágerére, a Mikor című balladára.

A Belmondo új nagylemezét a Music Fashion Kiadó gondozza.