Anyák napjára az édesanyjával készített klipet ANDREW J.K.

2020. 05. 01.

Anyák napjára új videóklip készült ANDREW J.K., vagyis Karsai J. András első nagylemeze, az A1 egyik magyar nyelvű dalához. Az énekes-dalszerző Tópart című szerzeményéhez az akvarell festményeket édesanyja, Karsai Gizella pantomimművész, énekesnő készítette.

ANDREW J.K., vagyis Karsai J. András első nagylemeze, az A1 címet viseli, és három magyar, valamint nyolc angol nyelvű dalt tartalmaz. A közönség hat dalt már ismerhet a korábbi kislemezekről, öt szerzemény viszont vadonatúj. Ezek egyike a Tópart című szerzemény, amelynek zenéjét és szövegét ezúttal is az előadó írta, a hangszerelés pedig Teremi Dávid munkája. A dalhoz lírai hangulatú videóklip készült, mégpedig Anyák napjára.

-A Tópart című dalom a gyerekkorról, a felnőttkorról, a szabadságról, a küzdelmekről, az emlékekről, az elengedésről és az újjászületésről szól. Nagyon régen szerettem volna közösen alkotni valamit az édesanyámmal, Karsai Gizellával, akit a közönség elsősorban pantomimművészként és énekesnőként ismer a színpadról, illetve tévéműsorokból, de az nem köztudott, hogy a festészet a hobbija. Nagyon szeretem a festményeit, ezért adta magát az ötlet, hogy a gyerekkori emlékeket felidéző dalom klipjéhez az ő akvarelljeit használjuk fel. Anyukám nagyjából három hónapig készítette a portrékat és tájképeket, és megközelítőleg harminc-negyven képéből állt össze a Tópart hivatalos szövegvideója, amit én vágtam össze. A története egy vízió: a tóparton a táj egyszer csak megelevenedik, a víz tükrében megjelennek a gyerekkori emlékek, majd a napból, a szélből és a vízből kirajzolódik egy anya alakja, a Tó Asszonya, aki őrzi az emlékeinket. Nagy boldogság, hogy anyukámmal közösen alkothattunk és az eredményét Anyák napjára jelképesen átnyújthatjuk az anyukáknak, nagymamáknak ajándékba - mondta ANDREW J.K.

 

ANDRΞW J.K. - Tópart (Official Lyric Video)