A MIKULÁSGYÁR ÉS AZ ALDI MAGYARORSZÁG KÖZÖS SAJTÓKÖZLEMÉNYE

2013. 11. 21.

MikulásGyár: rekorddöntési kísérlet az ALDI-val

Budapest, 2013. november 21. - Rekorddöntésre készül 2013-ban az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő MikulásGyár jótékonysági akció. A 2005 óta működő, adománygyűjtéséből tavaly közel 241 000 rászoruló magyar gyermeknek karácsonyi ajándékcsomagot eljuttató karitatív kezdeményezés ebben az évben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 300 000 gyermeknek tegye szebbé a karácsonyát.

„Még a tízéves jubileum előtt szeretnénk megdönteni minden eddigi rekordunkat” - mondta a karitatív segélyakció főszervezője, Zsolnai Endre. „Ezt a vágyunkat az ALDI Magyarországgal aláírt, a MikulásGyár történetének legátfogóbb, legnagyobb szabású megállapodása teszi lehetővé. Az ALDI talán ma a legalkalmasabb partner hazánkban a sok százezer éhező gyermek megsegítésére. Az ALDI támogatásával ráadásul egy többéves álmunk válik valóra, egy erdélyi meghívásának tudunk eleget tenni, s az ott élő magyar gyermekek részére fogunk rengeteg adományt szétosztani” - tette hozzá Zsolnai.

Az ALDI már 2012-ben is csatlakozott a támogatók közé, idén pedig örömmel vállalta, hogy főtámogatója legyen a kezdeményezésnek.

„Ebben az évben egy átfogó megállapodást kötött áruházláncunk a MikulásGyárral. Célunk az, hogy a lehető legtöbb családnak és gyermeknek tegyük örömtelivé és boldogabbá a karácsonyi ünnepeket. Azokban a kezdeményezésekben hiszünk, ahol a felajánlott segítség közvetlenül a rászorulókhoz jut el. Áruházláncunk ezért saját forrásából 36 millió forinttal támogatja a MikulásGyárat, továbbá vásárlói segítségével még több felajánlást tesz: MikulásGyár nyitvatartási ideje alatt minden héten 5 különböző ALDI terméket kínálunk majd vásárlóinknak, melyek megvásárlásával különböző összegekkel támogathatják a karitatív akciót” – mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

A MikulásGyár idén is a már megszokott helyszíneken várja azokat, akik bármilyen ruhanemű, tisztító- és tisztálkodási szer, játék, édesség vagy tartós élelmiszer felajánlásával szeretnének hozzájárulni több százezer gyermek és fiatal karácsonyához: a felajánlásokat az 56-osok terén a főhelyszín, a Mammut Bevásárlóközpont, a Győri ETO Park, az Invázió ruházati lánc és a Duna House irodái országszerte fogadják.

„Együtt írtuk, együtt segítünk” – ALDI Háziasszonyok Nagykönyve

Idén nyáron az ALDI Háziasszonyai, Etel, Dia és Dóra az ország háziasszonyai segítségével összegyűjtötte az ország kedvenc konyhai trükkjeit, lakberendezési praktikáit és háztartásvezetési tippjeit. Az ötletekből könyv született, az ALDI Háziasszonyok Nagykönyve november 4-től kapható az ALDI üzletekben. A könyv eladásából származó teljes összeget az ALDI a MikulásGyár számára ajánlja fel, a részletekről a  HYPERLINK "http://www.haziasszonyok.aldi.hu" www.haziasszonyok.aldi.hu honlapon tájékozódhat.

A MikulásGyárról

A 2005-ben létrehozott segélyakció 2006-ban vált országossá, majd első nemzetközi elismerését a 2009-es évi teljesítményére kapta. Azóta hazánk és Európa legismertebb legelismertebb szervzett karitatív akciójának nevezhető. Két fő stratégiai partnere a kezdetek óta az idén 132 éves Magyar Posta, mely szakmaiságával és többszáz önkénteseinek több tízezer munkaórájával járul hozzá a sikerhez, illetve a Magyar Posta, amely a MikulásGyár hivatalos szállítói partnere. A MikulásGyár jellemzően csakis a működési költségeihez vár támogatást, nem kér emelt díjas smst-t és nem tünteti fel a bankszámlaszámát. Tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékot, ruhát, könyvet, szállítható, nem törékeny édességet gyűjt a mélyszegénységben élőknek. Bővebb információ: www.mikulasgyar.hu

Sajtókapcsolat

Zsolnai Endre
főszervező
Telefon: +36 30 922 4669
E-mail:  endre.zsolnai@mikulasgyar.hu
Éskovács Péter
PR vezető
Telefon: +36 20 526 7967
E-mail:  peter.eskovacs@mikulasgyar.hu

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként a lehető legkedvezőbb áron biztosítja kiváló minőségű termékeit vásárlói számára. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, amelyet 1300 munkahely létrehozása mellett jelenleg 91 áruházból álló országos hálózattá bővített. Az ALDI Magyarországról bővebb információ a  HYPERLINK "http://www.aldi.hu/" http://www.aldi.hu/ weboldalon található.

Sajtókapcsolat

Pákolicz Attila
Chapter4 Communications Kft.
Telefon: +36 307 001 888
Email: a.pakolicz@chapter4.hu